Curs calificare bucatar - curs ANC

Curs calificare bucatar - curs ANC

Durata cursului: 720 ore, din care 240 ore teorie si 480 ore practica, conform programei de pregatire.

Locatie: Bucuresti.

Cursul "Bucatar" face parte din domeniul ocupational "Turism si alimentatie publica".

Bucãtarul realizeazã preparate culinare dupã diferite retete care sã satisfacã exigentele consumatorilor. În acest scop, el se ocupã de pregãtirea produselor alimentare pentru gãtit. Mãsoarã cantitãtile necesare, le amestecã progresiv conform retetei, le pune la dospit, fermentat, copt sau fiert. Dupã ce preparatele culinare au fost pregãtite, urmeazã împãrtirea lor în portii.

Bucãtarul utilizeazã în activitatea sa diferite produse alimentare, unelte si masini cu ajutorul cãrora transformã alimentele în preparate culinare. Ca unelte si masini utilizate mai frecvent pot fi enumerate: cutite, satârul, robotul de bucãtãrie, masini de curãtat si de tãiat zarzavat, masini de tocat, masini de amestecat, friteuza, cuptoare clasice sau cu microunde, agregate frigorifice.

Atributiile bucatarului:

  • Pregateste meniurile zilnice;
  • Pastreaza in conditii excelente ustensilele si aparatele din bucatarie;
  • Respecta normele de igena si de securitate a muncii;
  • Respecta standardele de calitate a preparatelor culinare;
  • Estimeaza cantitatea de alimente si ingrediente consumate zilnic;
  • Comanda si achizitioneaza alimente si ingrediente specific;
  • Se asigura de funcionarea corecta si eficienta bucatariei;
  • Stabileste modul de prezentare a mancarurilor;
  • Aseaza si decoreaza mancarea in farfurii;
  • Se asigura de calitatea si de termenul de valabilitate produselor folosite

Competente dobandite in uma absolvirii cusului de bucatar sunt:

  • Comunicarea la locul de munca
  • Desfasurarea muncii in echipa
  • Aprovizionarea cu materii prime si auxiliare a locului de munca
  • Asigurarea conditiilor igienico-sanitare
  • Organizarea cadrului general de deschidere si inchidere a activitatii sectiei    
  • Prevenirea poluarii mediului           
  • Intocmirea documentelor specifice
  • Pregatirea antreurilor calde si reci
  • Pregatirea fripturilor
  • Pregatirea gustarilor calde si reci
  • Pregatirea mancarurilor din carne
  • Pregatirea mancarurilor din legume, orez, ouă, paste fainoase
  • Pregatirea preparatelor lichide
  • Prepararea dulciurilor (deserturilor)
  • Prepararea fondurilor glace
  • Prepararea mancarurilor din peste si fructe de mare
  • Realizarea actiunilor de supervizare si control
  • Realizarea aluaturilor de baza
  • Realizarea salatelor
  • Realizarea sosurilor

Conditii de acces si documente necesare de inscriere la program (curs bucatar):

  • Invatamant general obligatoriu (8 sau 10 clase, in functie de anul absolvirii) - diploma studii;
  • Carte de identitate;
  • Certificat de nastere;
  • Certificat de casatorie ( acolo unde este cazul)

Mentiuni speciale: fiecare participant va primi un suport de curs, iar la sfârsitul cursului, in urma evaluarii - certificat de calificare ANC recunoscut de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Formatorii sunt specialisti activi, cu bogata experienta in domeniul specific programului, ce poseda performante in formarea si evaluarea competentelor profesionale a adultilor. Cursul de „Bucatar” este interactiv, bazat pe implicarea cursantului in prezentari, exemplificari, aplicatii si demonstratii practice, simulari, etc. Orele de activitati practice se vor desfasura la agenti economici de profil, sau pot fi echivalate cu activitatea de la locul de munca pentru cei care deja lucreaza in domeniu.

Curs programat pentru

Momentan nu sunt programari pentru acest curs

Intratest Bucuresti

TEL: 021.326.77.36; 031.420.96.43

FAX: 021.326.77.35

EMAIL: office@intratest.ro

 

srac9100  srac14001  iqnet