Management financiar (F)

Management financiar (F)

 

DETALII CURS

Ce veți studia

Acest modul prezintă fundamentele domeniului finanțelor corporative și vă permite să obțineți baza pe care să vă construiți expertiza financiară de specialitate pe care o veți dezvolta prin studiile dvs. în domeniul finanțelor. Veți studia situațiile financiare și veți explora modul în care acestea pot fi utilizate pentru a măsura performanța organizațiilor. Ulterior, veți analiza mediul de afaceri în care organizațiile își desfășoară activitatea și impactul acestuia asupra luării deciziilor financiare. Veți explora, de asemenea, modul în care organizațiile se finanțează singure și factorii care determină costul finanțării.

Acest modul intenționează să vă asigure abilitățile teoretice, aplicate și critice, necesare pentru a fi pregătiți pentru a prelua responsabilități de management financiar în cadrul unei organizații. Prima parte a modulului are scopul de a vă oferi cunoștințele și abilitățile necesare pentru a înțelege informațiile financiare furnizate în rapoartele anuale ale organizațiilor, care reprezintă o sursă majoră de informații pentru analiștii în investiții, investitori și alte părți interesate. Veți putea utiliza instrumente de analiză financiară pentru a analiza, interpreta și  înțelege mai bine performanța financiară a organizațiilor. De asemenea, veți cunoaște unele dintre implicațiile Standardelor Internaționale de Raportare Financiară (IFRS) asupra performanței financiare raportate. 

În cea de-a doua parte a modulului veți examina impactul pe care mediul de afaceri îl are asupra procesului decizional financiar, procesele de prognozare a fluxurilor de numerar și alte aspecte ale prognozării afacerii.

Ulterior, vor fi prezentate în cadrul modulului, cunoștințele teoretice, analitice și practice necesare pentru a lua decizii de politică financiară privind finanțarea organizației. Se va pune accentul pe una dintre deciziile cheie de politică financiară pe care trebuie să le ia un manager financiar sau un director financiar - cum să structureze și să mobilizeze fondurile necesare pentru finanțarea organizației.

Principalele subiecte abordate în acest modul sunt:

  • cum să înțelegeți rapoartele anuale și situațiile financiare
  • analiza financiară: rapoarte, analiză și prognoza tendințelor
  • impactul Standardelor internaționale de raportare financiară (IFRS) asupra rapoartelor financiare
  • valoarea temporală a banilor
  • teoria finanțelor corporative
  • sursele de finanțare, structura capitalului și costul capitalului
  • piețele de capital și de bani
  • valorizarea capitalului propriu și a venitului fix (obligațiuni).

Vă va permite:

  • să înțelegeți, să analizați și să interpretați situațiile financiare
  • să analizați performanța organizațiilor
  • să evaluați modul în care mediul financiar are un impact asupra strategiei financiare a unei organizații
  • să înțelegeți structura capitalului organizațiilor și să determinați costul capitalului
  • să examinați modul în care organizațiile își finanțează afacerile și piețele financiare pe care le accesează în acest sens.

 

 

Relevanță vocațională

Modulul finanțele întreprinderii va reprezenta un interes deosebit pentru dvs. dacă lucrați sau intenționați să lucrați în domeniul financiar al unei organizații sau în departamentul financiar al unei companii sau al unui serviciu public / organizație non-profit. De asemenea, de aceasta vor beneficia persoanele care lucrează sau intenționează să lucreze în afara domeniului financiar, dar care doresc să-și extindă cunoștințele și abilitățile pentru a-și spori oportunitățile viitoare.

Predare și evaluare

Sprijin din partea tutor-ului dumneavoastra

Tutorul dvs. vă va ajuta cu materialul de studiu, vă va marca și comenta sarcinile și vă va oferi sfaturi și recomandări. Vă veți putea contacta tutorele prin e-mail, telefon sau prin intermediul forumului.

Contactați-ne dacă doriți să aflați mai multe despre studiile la Intratest Business School înainte de a vă înregistra.

Evaluare

Detaliile privind evaluarea pentru acest modul pot fi găsite în caseta de fapte de mai sus.
Trebuie să utilizați sistemul online eTMA pentru a trimite sarcinile dvs. marcate de tutorul dvs. (TMA-uri).

Școala rezidențială

Este necesară participarea validată la o școală rezidențială obligatorie de patru zile sau un echivalent online de 21 de zile. Școala rezidențială are cursuri prelungite (o zi se desfășoară între orele 09:00 și 20:30), dar cu pauze regulate. Cursanții care participă la versiunea online trebuie să se aștepte să petreacă aproximativ 1,5 ore pe zi pentru diverse sarcini și activități. Școala reprezintă o oportunitate de a întâlni alți manageri și tutori și de a lucra în grupuri mici, pe probleme de management global. Dezvoltarea abilităților include rezolvarea problemelor, lucrul în echipă, aplicarea conceptelor modulului în situații reale și lucrul cu dezvoltarea personală și profesională. Ambele versiuni ale școlii rezidențiale (față în față și online) au fost concepute pentru a furniza rezultatele esențiale de învățare pentru Finanțele întreprinderii, totuși este corect să spunem că experiența din trecut arată că majoritatea studenților preferă să participe la o școală față în față, dacă este posibil. Costul școlii rezidențiale (cu excepția deplasării) este inclus în taxa modulului. La școala rezidențială față în față, va trebui să efectuați cercetări online și, prin urmare, ar trebui să încercați să aduceți la școală un dispozitiv portabil, cum ar fi un laptop, PDA sau un telefon inteligent, pentru a participa la aceste activități.

SUNT PREGATIT ?

Cerințe de admitere

Toți candidații trebuie să dețină o diplomă de studii superioare acordată de o universitate recunoscută sau un echivalent.

Veți avea nevoie, de asemenea, de cunoștințe corespunzătoare de limba engleză, suficiente pentru a putea lucra eficient la nivel postuniversitar; în general, aceasta înseamnă o capacitate echivalentă cu un scor al sistemului internațional de evaluare a limbii engleze (IELTS) de 6,5. Pentru a vă evalua abilitățile de limba engleză în legătură cu studiile propuse, puteți vizita site-ul IELTS. În cazul în care considerați că vreuna dintre aceste posibilități vi se poate aplica, vă rugăm să discutați cu un consilier.

Se recomandă insistent să dețineți abilități de utilizare a metodelor numerice și a foilor de calcul. Dacă nu sunteți sigur(ă) de aceste abilități, vă sugerăm să vă familiarizați cu abilitățile și metodele numerice ilustrative înainte de studiu. Pentru a vă ajuta să decideți dacă sunteți pregătit(ă), vă recomandăm să încercați acest test de evaluare.

Dacă aveți vreo îndoială cu privire la adecvarea modulului, vă rugăm să discutați cu un consilier.

Costuri suplimentare

Pot exista costuri suplimentare pe lângă taxa de școlarizare, cum ar fi un laptop, deplasări la tutoriale, cărți și acces la internet.

MATERIALE DE STUDIU

Ce este inclus

O varietate largă de resurse special redactate, prezentate pe diverse medii (imprimate și online) și concepute exclusiv pentru acest modul. Material audiovizual, articole publicate, studii de caz și acces la biblioteca Intratest Business School.

Cerințe tehnice

Pentru acest modul este necesar un dispozitiv cu un browser și acces la internet cu bandă largă. Orice browser modern va fi potrivit pentru majoritatea activităților computerizate. Funcționalitatea poate fi limitată pe dispozitivele mobile.

Orice program software suplimentar va fi pus la dispoziție sau este, în general, disponibil gratuit. Cu toate acestea, unele activități pot avea cerințe mai specifice. Din acest motiv, va trebui să aveți posibilitatea de a instala și executa programe software suplimentare pe un dispozitiv care îndeplinește cerințele de mai jos.

Un computer desktop sau laptop cu, fie:
• Windows 7 sau o versiune ulterioară
• Mac OS X 10.7 sau o versiune ulterioară
Ecranul dispozitivului trebuie să aibă o rezoluție de cel puțin 1024 de pixeli pe orizontală și 768 de pixeli pe verticală.

Pentru a vă alătura unei conversații verbale în camerele noastre online, vă recomandăm un set de căști (căști sau căști cu microfon integrat).

 

Curs programat pentru

Bucuresti

01 NOIEMBRIE 2021 - 29 APRILIE 2022


Inscrie-te la un curs

Intratest Bucuresti

TEL: 021.555.38.03; 0725.33.88.02

EMAIL: office[at]intratest.ro

 

tuv9001